L'home va morir al calabós de la comissaria per un atac de cor.
L'home va morir al calabós de la comissaria per un atac de cor.
El Vendrell

Arxivada la causa per la mort d'un detingut a la comissaria del Vendrell

La jutge del cas considera que el consum de cocaïna és la causa de la mort i afirma que l'actuació dels Mossos i dels equips sanitaris va ser la correcta

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 2 del Vendrell, al Baix Penedès, ha arxivat la causa contra vuit Mossos d'Esquadra de la comissaria del Vendrell, una doctora i un sanitari, imputats per la mort d'un detingut el juliol del 2013. Segons la interlocutòria de la jutge, el consum de cocaïna "va ser la principal causa de la mort" de Yassir al-Younoussi. "No es pot determinar fins a quin grau" va poder contribuir l'estrès general per la detenció en la seva defunció. 

D'aquesta manera, la magistrada desvincula els vuit mossos i l'equip mèdic que el va atendre de la mort del jove, veí del Vendrell, i conclou que van actuar de "forma adequada", per la qual cosa s'arxiva el cas en "no resultar degudament justificat" que els imputats "realitzessin una actuació constitutiva d'infracció penal".

La jutge ja va denegar, unes setmanes enrere, la petició de noves proves formulada per la defensa de la família per aclarir l'origen de la cocaïna i l'haixix trobats a la cel·la de la víctima.

Els Mossos van detenir Yassir al-Younoussi per resistència a l'autoritat i passades diverses hores, una vegada a la cel·la, el van reduir lligant-lo amb corretges i amb un casc al cap, seguint el protocol per evitar autolesions. Al cap d'uns vuit minuts, el jove era mort i la causa, segons l'autòpsia, va ser un atac al cor, pel consum de cocaïna. 

Anar al contingut