Salt

Angélica Liddell presenta l'obra 'Tandy' al Temporada Alta

'Tandy', l'obra dirigida per Angélica Liddell, comença amb la història d'un home alcohòlic que s'enamora místicament d'una nena de set anys.

RedaccióActualitzat

Deliri, histèria i psicosi. Aquests són els conceptes que utilitza la directora Angélica Liddell per descriure l'obra 'Tandy', que ha estrenat aquest divendres al Temporada Alta. Es tracta d'una adaptació del relat de Sherwood Anderson que descriu la història d'un adult alcohòlic que s'enamora d'una nena de set anys i li demana que es deixi estimar. "Atreveix-te a ser qualsevol cosa, sigues Tandy!", li exigeix l'home a la nena, mentre la música remet a l'Amèrica profunda del relat original.

La desesperació inunda l'escenari i tots els personatges, necessitats de passió, busquen déus en forma d'amor. L'efecte captivador de la música Gospel transporta a l'espectador a una altra dimensió mentre els personatges, despullats, mostren la faceta més malaltissa de l'enamorament humà. 'There will be miracles' (hi haurà miracles) és el rètol lluminós que acompanya el decorat durant el transcurs de la interpretació.

"Tandy és el lloc on Déu i l'amor s'uneixen i es barregen les coses divines i les profanes, encarnades en el cos d'una nena que vol complir la profecia que li demana el foraster", explica Liddell. D'aquesta manera, la directora, que també representa un dels personatges, mostra com la fragilitat humana s'expressa mitjançant el silenci de Déu. El final és desolador i no hi ha cap resposta, només queda la bogeria com a única sortida.

'Tandy' es va estrenar a Berlín i ara es pot veure a El Canal en el marc de la Setmana de la Creació Contemporània del Temporada Alta a Salt.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut