Montcada i Reixac

Absolen un entrenador de tennis de Montcada i Reixac d'abusos a una menor de 13 anys

El tribunal considera que no està acreditat que l'home abusés d'ella quan compartien casa o quan viatjaven a l'estranger per participar en competicions.

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha absolt un entrenador de tennis de Montcada i Reixac jutjat per abusos contra una de les seves pupil·les, de tretze anys.

El tribunal considera que no està acreditat que l'home abusés d'ella quan compartien casa o quan viatjaven a l'estranger per participar en competicions.

L'entrenador s'enfrontava a una petició de pena de deu anys de presó i de sis anys d'inhabilitació professional.

La sentència reconeix, però, que la noia compartia habitació de lliteres amb l'home després que els seus pares es van separar i mentre ella i el pare convivien amb l'entrenador.

Tot i això, pels magistrats no queda demostrat que durant les absències del pare el processat abusés de la noia, i afegeix que el pare estava al corrent que compartien habitació.

La sentència es pot recórrer al Tribunal Suprem.

Com s'ha explicat la història

La presumpta relació entre el professor i l'alumna hauria començat quan ella tenia uns set anys, al Club de Tennis Montcada i Reixac, on l'imputat va assumir la funció d'entrenador de la nena guanyant-se la confiança de la família i anunciant-li que podia arribar a aconseguir una beca.

L'escrit assegura que, el 2010, durant un torneig de tennis, a Itàlia, quan compartien habitació, l'acusat va sol·licitar a la menor que practiqués sexe amb ell i, quan la nena s'hi va negar, ell li va recordar "tot el que havia fet per ella en el terreny esportiu" i li va dir que no es mereixia la negativa"; un xantatge moral que va fer efecte en la menor, que hauria accedit a tenir relacions. L'any següent, al club de tennis al qual pertanyien i també aprofitant els viatges per tornejos, valent-se de la mateixa estratègia, l'entrenador va aconseguir tenir relacions amb ella repetidament.

Anar al contingut