El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

Homs avisa que la querella de la fiscalia contra el president i dues conselleres probablement reforça el procés

El conseller de la Presidència afirma: "No volem formar part d'un Estat que es querella per facilitar la llibertat d'expressió"

RedaccióActualitzat

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha garantit aquest divendres que el procés segueix endavant probablement "amb més força que mai".

És la primera reacció del govern català a la querella que ha presentat el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. En declaracions a l'ACN, Homs ha dit:

"No volem formar part d'un Estat on facilitar la llibertat d'expressió és penalitzat i és motiu de querella. No volem formar part d'una manera de fer d'aquestes característiques quan el que es fa des de Catalunya és facilitar la llibertat d'expressió." 

El govern ja tindria preparada la resposta a la querella de la fiscalia. Homs ha afegit que és evident que el govern es defensarà jurídicament, i ha insistit a advertir l'Estat que el procés continua malgrat els intents per aturar-lo, en aquest cas per la via judicial.

Anar al contingut