Façana de l'hotel de Barcelona on va morir la jove francesa.
Hotel de Barcelona on va morir la jove francesa.
Barcelona

El misteri envolta l'assassinat de la jove morta a Barcelona i la seva parella trobada penjada a la presó de Gradignan

Després de fer-se públics uns SMS, que parlen de suicidi, ara s'està investigant si aquestes intensions són reals o es tractaria d'un crim premeditat

RedaccióActualitzat

Era una parella de brillants estudiants d'infermeria a Bordeus i feia dos mesos que s'havien conegut. El 15 de novembre van viatjar a Barcelona.

L'endemà, la noia, va ser trobada assassinada violentament amb diverses ferides d'arma blanca a la seva habitació de l'hotel. El jove de 24 anys, havia fugit a França.

Quan el noi va ser detingut prop de casa de la seva mare, a França, va confessar la seva culpabilitat. La fiscal de Bordeus, Marie-Madeleine Alliot, van reconèixer que les circumstàncies que envoltaven el crim eren "un mica enigmàtiques".

Però el jove s'ha suïcidat a la seva cel·la de la presó abans que els psiquiatres hagin estat capaços de dur a terme les avaluacions pertinents.

Les raons de les dues morts segueixen sent fosques. Hi ha preguntes sense resposta com és el cas dels SMS de suicidi misteriosos que van ser enviats el dia anterior a la mort de la jove. Els missatges els van rebre els pares dels dos joves i el millor amic de la noia. Poc després tots dos marxaven cap a Barcelona.

La pregunta és si aquestes intencions de suicidi eren reals o contràriament eren la coartada d'un crim premeditat.

La fiscal Alliot explica que aquest és el cor de la investigació i que han de tractar de determinar si els missatges han estat enviats per ells mateixos o per alguna tercera persona. Alliot afegeix que aquestes parella era molt recent i que les intencions suicides no havien estat identificades pels seus entorns familiars.

Els únics elements tangibles són els subministrats per les càmeres de circuit tancat de televisió de l'hotel a Barcelona, on es veu a la parella tornar a la seva habitació el 15 de novembre, poc abans de la mitjanit. Després, el jove està dret sol abans de tornar a França amb tren.

Mentrestant, a Catalunya continua oberta una investigació criminal per assassinat.

Anar al contingut