La il·luminació del passeig de Gràcia s'inspira en Gaudí.
La il·luminació del passeig de Gràcia s'inspira en Gaudí.
Barcelona

Barcelona encén els llums de Nadal

85 quilòmetres de carrers de la ciutat lluiran la il·luminació fins al dia de Reis

RedaccióActualitzat

Barcelona inaugura el Nadal aquest divendres. Entre les 6 i les 7 del vespre, 85 quilòmetres de carrers han encès l'enllumenat, per promoure l'esperit nadalenc i per incentivar el comerç. L'acte central s'ha fet als Jardinets de Gràcia, amb la presència de l'alcalde, Xavier Trias.

Aquest any hi ha algunes novetats destacables:

S'hi incorporen nous carrers, com la Via Laietana, la Travessera de Dalt o els carrers del call jueu.

A Aragó i Gran Via, per il·luminar alguns trams, s'ha fet un concurs de dissenyadors.

El passeig de Gràcia estrena llums inspirats en Gaudí, en els arcs catenaris. Hi ha tres models de llum que són una interpretació de les maquetes que Gaudí feia amb cordes, sacs de sorra i cadenes.

També s'ha potenciat l'aspecte nadalenc de la plaça Catalunya: tots els arbres estaran il·luminats, de manera semblant als arbres de la Rambla.

Tots aquests llums estaran encesos unes 300 hores, des d'aquest divendres fins al dia de Reis.
El cost de les instal·lacions és d'uns 2.300.00 euros, que assumeixen entre l'Ajuntament i les associacions de comerciants. El consistori assumeix el 50 per cent dels costos, excepte als carrers que tenen obres de llarga durada. En aquests casos, l'Ajuntament n'assumeix tots els costos.

Per primera vegada també, l'Ajuntament ha organitzat el concurs d'ornamentació i decoració de Nadal en balcons, aparadors de comerços i façanes d'edificis de la ciutat. Els que hi vulguin participar han de presentar fotografies dels guarniments i les il·luminacions al web http://guarneixelteunadal.bcn.cat/, des del 26 de novembre fins al 19 de desembre.

 

Anar al contingut