Un responsable policial informa de l'atemptat a Kènia
Un responsable policial informa de l'atemptat a Kènia
Nairobi

28 morts en un atac del grup islamista Al-Shabaab a un autobús al nord de Kènia

Els terroristes han aturat un autobús en què viatjava una seixantena de persones i han matat a trets els passatgers que no han estat capaços de recitar un versicle de l'Alcorà

RedaccióActualitzat

El grup integrista somali Al-Shabaab ha reivindicat l'atac terrorista contra un autobús al nord de Kènia que ha causat almenys 28 morts. En un comunicat difós als mitjans somalis, un dels líders militars d'Al-Shabaab reivindica els assassinats i diu que és una resposta a les operacions antiterroristes que hi ha hagut aquesta setmana a Mombasa, a la costa sud de Kènia.

Els terroristes han aturat i desviat aquesta matinada un autobús en què viatjaven unes 60 persones prop de la frontera amb Somàlia. L'autobús es dirigia cap a la capital, Nairobi. Un cop lluny de la carretera principal, el grup terrorista ha separat del grup els passatgers que no eren musulmans i els han matat a trets. Per reconèixer els musulmans, han fet que cada passatger recités un versicle de l'Alcorà. Els que no han estat capaços de fer-ho, han mort a trets.

Les autoritats locals han responsabilitzat dels fets el govern de Nairobi per la poca presència de les forces de seguretat en una zona molt castigada pels continus atacs terroristes dels islamistes radicals contra la població civil.

La milícia Al-Shabaab es va donar a conèixer l'any 2013 amb un atac en què van assassinar 67 persones en un centre comercial de Nairobi. Aquest grup islamista va anunciar fa un parell d'anys la seva adhesió formal a Al-Qaeda i pretén instaurar un estat islàmic a Somàlia.

Anar al contingut