Madrid

La marxa antiavortista de Madrid exigeix al PP que eradiqui l'avortament de la legislació

La policia xifra en 60.000 els assistents a la marxa, mentre que els organitzadors diuen que han estat 1.400.000 persones

RedaccióActualitzat

Les organitzacions antiavortistes han exigit al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que complexi la seva promesa electoral i "eradiqui" l'avortament de la legislació espanyola.

Ho han fet en una marxa multitudinària convocada aquest migdia a Madrid a la qual han assistit unes 60.000 persones, segons dades facilitades per la Policia nacional. Els organitzadors pugen a 1.400.000 el nombre de participants en la concentració.

Els grups convocants, una quarantena d'associacions en contra de l'avortament, protesten contra la decisió del govern espanyol de paralitzar la llei de supòsits que impulsava l'exministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardon. Exigeixen que el govern de Mariano Rajoy torni a posar sobre la taula la reforma de l'actual llei de terminis.

El president del Foro de la Familia, Benigno Blanco, ha demanat al govern del PP que acabi "amb les lleis que incentiven l'avortament" i diu que si ho fa "la societat sabrà recompensar-l'hi amb el seu vot."

Xiulades davant de la seu del PP

La marxa l'ha encapçalat una pancarta de 15 metres amb el lema "Cada vida importa" i ha recorregut el centre de Madrid fins a la plaça de Colón.

El recorregut ha estat tranquil fins arribar davant de la seu del Partit Popular, al carrer Génova de Madrid, on s'han sentit xiulades i crits contra el govern de Mariano Rajoy.

Diversos membres del govern popular, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, una vintena de parlamentaris del PP i els membres de VOX han confirmat la seva participació a la marxa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut