Sant Feliu de Guíxols

Ortega assegura que la querella de la Fiscalia no afectarà el dia a dia del govern

La vicepresidenta veu "insòlita" la disparitat de criteris entre la Fiscalia Superior de Catalunya i la Fiscalia General de l'Estat

ACNActualitzat

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat que la querella presentada per la Fiscalia contra ella, el president Artur Mas i la consellera Rigau pel 9-N no afectarà el dia a dia de l'executiu català.

La vicepresidenta assegura des de Sant Feliu de Guíxols que té "la certesa que he actuat amb tota responsabilitat i lleialtat".

"No tinc cap sentiment d'haver desobeït. Si desobeir és donar la veu als ciutadans doncs, aleshores, sí, he desobeït"

Ortega no ha volgut entrar a valorar si la querella prosperarà i s'ha limitat a mostrar el seu "respecte absolut" cap a la Fiscalia i el poder judicial. Tot i això ha assenyalat que veu "insòlita" la disparitat de criteris entre la Fiscalia Superior de Catalunya i la Fiscalia General de l'Estat.

"Els fiscals de Catalunya no veien delicte i, en canvi, la Fiscalia de l'Estat s'ha querellat per quatre delictes. Crec que discrepància respon més a raons polítiques"

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha insistit que se sent totalment "tranquil·la i serena":

"Em sento molt acompanyada pels membres del Govern, els alcaldes catalans i per la gent, la ciutadania en general"

A diferència de l'expresident Montilla, Ortega no ha volgut entrar a valorar si la querella prosperarà o no tirar endavant. "Jo tinc respecte absolut per la Fiscalia i el poder judicial i no faig cap pronòstic", ha detallat. Tot i això , la vicepresidenta ha recordat que "malauradament" la querella ja va ser anunciada per la líder del PPC, Alícia Sánchez Camacho.

"És un error erigir-se com a portaveu de la Fiscalia, no ajuda gens a la qualitat democràtica i enl a separació de poders"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut