Florida

La NASA presenta la càpsula espacial "Orion", que farà el primer vol el 4 de desembre

En el seu primer vol, l'"Orion" arribarà 15 vegades més enllà d'on és ara l'Estació Espacial Internacional

RedaccióActualitzat

La NASA ja ho té tot a punt per al primer vol espacial de prova d'una nova càpsula el 4 de desembre. Serà el primer vol d'una càpsula espacial des que l'any 2011 els Estats Units va posar fi al programa de transbordadors espacials.

El projecte Orión, que ha d'estar operatiu el 2017, tindrà el primer assaig durant els pròxims dies. La prova preveu un vol de quatre hores i mitja, en què la càpsula, sense astronautes encara, s'enlairarà des de la base de Cap Canaveral, a Florida, amb un coet, i donarà dues voltes a la Terra.

En el seu primer vol, l'"Orion" arribarà 15 vegades més enllà de la localització de l'Estació Espacial Internacional abans de tornar a entrar a l'atmosfera terrestre per caure a l'oceà Pacífic, uns mil quilòmetres a l'oest de la península de Baixa Califòrnia.

Perquè ens fem una idea de com viatjarà la capsula, la NASA ha presentat una recreació digital del que serà aquesta primera prova de la nova nau avançada que l'Agència Espacial Nord-americana vol que tingui tripulació l'any 2021.

Si supera les primeres proves, l'Agència Espacial Nord-americana aposta per aquesta càpsula espacial com a possible mitjà de transport perquè es pugui arribar en un futur fins al planeta Mart.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut