Barcelona

Un periodista d'Oxfam Intermón relata a TV3 les seves experiències amb malalts d'Ebola a Sierra Leone i Libèria

El fotoperiodista i membre d'Intermón Oxfam Pablo Tosco explica a TV3 el drama de l'Ebola a Sierra Leone

RedaccióActualitzat

El fotoperiodista Pablo Tosco acaba de tornar de Libèria i Sierra Leone, on ha treballat amb Oxfam Intermón als barris més marginals i on el virus de l'Ebola ha arrasat amb milers de vides.

En una entrevista al "Telenotícies Vespre" Pablo relata com l'Ebola està transformant la vida de les persones als barris més pobres de Freetown i Monròvia. El virus està estigmatitzant els poblats més marginats i pobres i està fent canviar les relacions humanes. Les imatges són seves.

Les dures condicions de l'aïllament als barris en quarantena estan generant problemes psicosocials afegits que passen desapercebuts en la greu crisi sanitària i humanitària que ha provocat l'Ebola. Les quarantenes estigmatitzen les famílies que no tenen recursos per sobreviure aïllades sense aigua ni menjar.

15.000 casos, 5.000 morts

Des que es va registrar el que es considera primer cas de l'actual brot d'Ebola, el desembre passat a Guinea, el virus ha contagiat 15.351 persones, i 5.459 han acabat morint.

El focus es concentra sobretot a dos països: Libèria, on 7.082 persones s'han contagiat, i Sierra Leone, on n'hi ha hagut 6.200. Dades de l'OMS, actualitzades dimarts passat. Els únics dos països no africans on hi ha hagut contagis són els Estats Units i Espanya.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut