Un home sortint d'un tanc fora de l'edifici del parlament afganès.
Seguretat fora de l'edifici del parlament afganès.
kabul

Una cinquantena de morts i més de setanta ferits en un atac suïcida al sud-est de l'Afganistan

El responsable de l'explosió ha estat un suïcida amb una jaqueta carregada amb explosius que l'ha fet detonar entre centenars d'espectadors, segons paraules del vicegovbernador de la província de Paktika

RedaccióActualitzat

Unes cinquanta persones han mort i més de setanta han resultat ferides en un atac suïcida durant un partit de voleibol a la província de Paktika, al sud-est de l'Afganistan.

El vicegovernador de la província de Paktika, Ataullah Fazli, ha explicat que unes cinquanta persones han mort en l'atac, perpetrat en un recinte esportiu en el qual es jugava la final d'un torneig entre districtes, per la qual cosa al lloc dels fets hi havia molta gent. Ha afegit que entre les víctimes hi havia com a mínim sis nens i cinc policies locals:

"Ha estat un suïcida amb una jaqueta carregada amb explosius que ha detonat entre centenars d'espectadors."

El responsable polític ha explicat que diversos helicòpters han arribat a la zona per traslladar els ferits a Kabul, ja que trenta-dos d'ells estaven en situació crítica. Catorze persones han perdut la vida a l'hospital a causa de la gravetat de les ferides.

Fazli ha indicat, també, que la capacitat hospitalària de la província no és suficient per tractar en condicions els lesionats i, per tant, ha calgut portar-los a la capital afganesa.

Els cadàvers han estat reunits sota custòdia de les forces de seguretat, que els lliuraran demà als seus familiars. Bona part dels cadàvers han tingut danys a causa de l'explosió que impedeixen el seu reconeixement.

L'atac passa després que la Cambra baixa del Parlament afganès va aprovar per majoria l'acord de seguretat amb els Estats Units que prolonga la presència de tropes d'aquest país a l'Afganistan fins al 2024.

Aquest dissabte, a la província de Nuristan, a l'est del país asiàtic, van morir dos militars i vint-i-dos insurgents, i van resultar ferits dos membres de l'Exèrcit, un policia i vint-i-set talibans en repel·lir les forces de seguretat un atac contra una de les seves bases.

L'Afganistan travessa una de les etapes més violentes després que l'any passat les forces afganeses es van fer responsables de la seguretat en el moment en què va començar la retirada gradual de la missió de l'OTAN, que culminarà a finals del 2014.

No obstant això, l'OTAN ha anunciat que mantindrà al país uns 12.500 militars a partir de 2015, d'aquests, al voltant de 9.800 són soldats nord-americans.

Anar al contingut