El Cudell Recreation Center, on han passat els fets.
El Cudell Recreation Center, on han passat els fets.
Cleveland

La policia de Cleveland mata un nen de 12 anys que portava una pistola de joguina

La versió oficial diu que el nen estava en un parc infantil brandant una pistola, que per això la policia li va disparar i que fins després no es va veure que era de mentida

RedaccióActualitzat

La policia federal i la fiscalia nord-americanes investiguen les circumstàncies de la mort d'un nen de 12 anys a mans de dos agents de la policia de Cleveland, a l'estat d'Ohio.

La versió oficial diu que el nen estava dissabte en un parc infantil brandant una pistola i que per això la policia li va disparar. Després, però, es va comprovar que l'arma que portava la víctima era de joguina.

El número dos de la policia de Cleveland, Ed Tomba, ha explicat que no hi va haver cap confrontació verbal. Quan els agents li van dir al menor que aixequés les mans, ell s'hi va negar i es va treure l'arma de la cintura. Un dels agents li va disparar dues vegades al pit.

Després, els agents van agafar l'arma i van veure que era una rèplica d'aire comprimit d'una pistola semiautomàtica. Es tracta d'una classe de pistoles d'aspecte molt real que s'utilitzen en jocs de combat i que disparen bales de plàstic. La majoria tenen la punta d'un color taronja brillant perquè no es confonguin amb pistoles reals. La policia de Cleveland ha declarat que la del nen no portava l'indicador de seguretat tatonja.

També s'investiga la trucada del veí que els va alertar de la situació. A la gravació, s'escolta clarament com aquest ciutadà diu que la pistola podria ser de mentida.

El nen, Tamir E. Rice, ha mort aquest diumenge a l'hospital. La seva mare, Samaria Rice, ja ha denunciat el fet.

Els dos agents estan de baixa administrativa.

Anar al contingut