Estats Units

El coet Soiuz, amb tres tripulants a bord, s'acobla amb èxit a l'Estació Espacial Internacional

La nova tripulació de l'Estació Espacial Internacional arriba a la instal·lació i conviurà a l'EEI amb l'actual tripulació fins al mes de març

RedaccióActualitzat

La nova tripulació de l'Estació Espacial Internacional ha arribat a la instal·lació després que el coet Soiuz TMA-15M ha acabat sense problemes la maniobra d'acoblament.

L'equip està format per un astronauta nord-americà de la NASA,Terry Virts, un rus, Anton Xkaplerov, i una italiana, Samantha Cristoforetti, de l'Agència Espacial Europea i conviurà a l'EEI -ISS, en les sigles en anglès- amb l'actual tripulació, composta pels russos Ielena Serova i Aleksandr Samokutiàiev i pel nord-americà Barry Wilmore, fins al mes de març. Serà llavors quan es faran càrrec en solitari de les operacions i els experiments de l'Estació Espacial Internacional.

El coet Soiuz es va enlairar a les 10 del vespre d'aquest diumenge des de la base de Baikonur, al Kazakhstan. Després de 6 hores de viatge i 4 voltes a la Terra, els tres astronautes han arribat a la plataforma espacial.

A l'equipatge, l'astronauta italiana s'hi ha endut una cafetera espacial, anomenada ISSpresso, que permetrà degustar per primera vegada un cafè exprés a bord de la plataforma orbital.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut