Magnussen no seguirà a McLaren-Honda (Reuters)
Fórmula 1

McLaren confirmarà els pròxims dies si Kevin Magnussen serà el nou company d'Alonso

Després de la indiscreció del rei Joan Carles, McLaren està a punt de confirmar que Fernando Alonso i Kevin Magnussen seran els seus pilots.

Actualitzat

Un cop acabat el Mundial, de mica en mica es van sabent novetats sobre la configuració dels equips de cara a la pròxima temporada. Va ser el rei Joan Carles qui, sense voler, va revelar que Fernando Alonso serà pilot de McLaren. L'asturià no va desmentir la notícia, però el que encara no se sap és qui serà el seu company d'equip. Segons ha pogut saber TV3, el pilot escollit per McLaren ha estat Kevin Magnussen, de manera que Jenson Button es retirarà de la Fórmula 1.

Quan encara no havien passat dotze hores de la fi del Mundial 2014, Ferrari ha anunciat també que Marco Mattiacci deixava de ser el responsable de l'equip, només vuit mesos després d'haver estat nomenat per a aquest càrrec després de la destitució de Stefano Domenicalli. L'equip italià estava molt decebut amb la manera de treballar de Mattiacci, que ha posat fi a una de les pitjors temporades que es recorden de l'escuderia italiana. El seu substitut serà Maurizio Arrivabene, fins ara responsable de Philip Morris a Itàlia i, des de fa molts anys, enllaç entre la "scuderia" i la marca de tabac.

Les declaracions que ha fet Mattiacci els darrers dies sobre la suposada manca de motivació de Fernando Alonso han estat la gota que ha fet vessar el got ple d'impactes negatius en la temporada 2014 de l'equip de Maranello. Durant les darreres setmanes hi ha hagut molta tensió, després que elements propers a Alonso dins l'escuderia fossin allunyats de les seves funcions.

Problemes també a Red Bull, on els responsables de l'equip han prohibit al seu pilot estrella dels darrers anys, Sebastian Vettel, participar en les proves lliures de cara al pròxim Mundial, que es disputaran aquesta setmana. L'equip que dirigeix Christian Horner, inicialment, va autoritzar Vettel a prendre part en els tests d'Abu Dhabi, però després es va fer enrere. Kimi Raikkonen i la jove promesa italiana Raffaele Marciello seran els encarregats de dur a terme les proves per a Ferrari.

A Abu Dhabi tornarà a córrer el McLaren amb motor Honda que ja va fer les primeres voltes a Silverstone la setmana passada. La marca japonesa que lidera el projecte ha mostrat avui les imatges d'aquest prototip que, sobre el paper, haurà de desenvolupar Fernando Alonso en els tests del proper mes de febrer. McLaren i Honda no oficialitzaran fins la setmana que ve l'estructura del seu equip, que incorporarà personal provinent de Ferrari i fins i tot un important patrocinador espanyol. En els tests d'Abu Dhabi, el pilot provador és Stoffel Vandoome, pilot belga de 22 anys, protegit de l'equip que dirigeix Ron Dennis.

En els entrenaments del circuit que va ser escenari de l'última cursa del Mundial 2014 també hi serà Carlos Sainz júnior, que provarà ni més ni menys que el Red Bull de Sebastian Vettel. El grup de la marca de begudes energètiques encara que no ha dit qui serà el pilot que acompanyarà Max Verstappen a Toro Rosso en el pròxim campionat, i Carlos Sainz júnior és un dels candidats.

 

Anar al contingut