Sortida del sol al Turó de l'Home

Dilluns torna la neu al vessant nord i el risc de ruixats de tarda al nord-est

Dilluns farà força sol en conjunt, però la neu tornarà a la càrrega al vessant nord del Pirineu, sobretot a partir del vespre. També poden formar-se alguns ruixats vespertins a punts de la costa de llevant. El vent afluixarà durant la primera part del dia i tornarà a reforçar-se al final. Dimarts, la ventada serà molt forta i més general.

Alberto AlcántaraActualitzat

La situació de nord dels últims dies continuarà aquest dilluns de pont, tot i que amb petits canvis. Els dos elements principals seran els mateixos: un gran i potent anticicló, de 1040 hPa al seu centre, que abraça Catalunya des de les Açores, i una pertorbació que abasta la regió mediterrània. La novetat serà el pas d'una nova glopada d'aire fred en altura, que revifarà la nevada i el risc d'alguns ruixats. El Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos per neu, vent i estat de la mar.

Canvi de temps a la tarda

Gran part de dilluns serà per aprofitar. El sol dominarà al cel, amb permís d'alguns bancs de boira matinal a la depressió Central. Amb el pas de les hores, la nuvolositat anirà en augment al vessant nord del Pirineu. Les precipitacions també aniran a més a partir de la tarda, durant el vespre i la matinada, amb una cota que baixarà puntualment dels 800 metres en aquest sector. A més a més, també podran desenvolupar-se alguns ruixats de tarda a l'entorn del litoral i prelitoral nord de Barcelona i sud de Girona, amb una cota de neu sobre els 1.200 metres.  

Pausa en el vent

L'esquema de tramuntana a l'Empordà, vent de nord al Pirineu i mestral a les Terres de l'Ebre es mantindrà, però durant el matí el vent donarà una treva a l'extrem nord del país. De cara a la tarda, la ventada revifarà i s'anirà fent més general i intensa, amb cops puntualment molt forts. Al Pirineu tornarà el torb.

Temperatures més altes

Esperem unes temperatures una mica més altes a primera hora, tret d'aquells indrets on el vent baixi de matinada. Les màximes també pujaran una mica i s'instal·laran en valors còmodes d'uns 15 o 16 ºC a punts de la costa i d'uns 12 o 13 ºC a l'interior.

I dimarts...

El temporal de vent serà molt significatiu per intensitat i també per extensió. A més a més, l'estat de la mar es complicarà encara més. La nevada es mantindrà durant la matinada i part del matí, per minvar després. Les temperatures diürnes davallaran i la sensació de fred serà general.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut