Adéu al 2014 amb calma meteorològica

Acabem l'any amb un potent anticicló que s'allarga des del sud-oest de la península Ibèrica fins als països de l'est. El temps serà fred i una mica més encalmat que els últims dies. Farà sol però tornaran les boires.

Néstor GómezActualitzat

Dimecres, el centre de l'anticicló s'acostarà una mica més a Catalunya. Aquest moviment farà minvar una mica els vents a i accentuarà la calma meteorològica pel que fa a l'estat del cel. La mar encara estarà una mica remoguda a la costa Brava.

L'evolució del vent serà de més a menys, però no s'aturarà. No tindrem cops molt forts, però sí mestral i tramuntana moderada amb cops forts, El mateix passarà amb el vent de nord al Pirineu.

L'ambient serà força assolellat una jornada més, però amb el factor boira que reclamarà el protagonisme de dies anteriors. Esperem alguns bancs de boira o boirina matinal, sobretot a l'oest de la depressió Central, a les comarques de Lleida.

A les Balears es mantindrà el vent de nord i nord-est a Menorca i nord de Mallorca. Estarà més ennuvolat també en aquestes illes.

El fred matinal ens acompanyarà, amb glaçades entre moderades i fortes a punts d'interior i de muntanya, fins i tot amb alguna glaçada puntual a la costa. Les màximes seran similars o una mica més altes, amb algun valor enfilant-se cap als 15 ºC.

La nit de cap d'any serà d'abric, amb valors al voltant dels 0 ºC a bona part de l'interior de Catalunya. Als llocs ventats, les temperatures nocturnes resistiran, però la sensació de fred hi serà igual degut al vent.

I per l'any nou...

L'anticicló es relaxa, i estrenarem l'any nou amb menys vent i amb un cel assolellat en general. L'únic obstacle serà la boira, que tornarà a aparèixer a la depressió Central.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut