Diumenge arriba un front amb força vent però precipitació escassa

Aquest diumenge arriba a Catalunya la cua d'un front. Tindrem un petit parèntesi d'inestabilitat, que ens portarà vent, núvols i alguna precipitació, en forma de neu al Pirineu occidental

Néstor GómezActualitzat

La cua frontal afectarà principalment el Pirineu de Lleida. A la resta, el cel s'ennuvolarà de manera progressiva entre el matí i la tarda, però amb presència també d'algunes clarianes. La precipitació l'esperem durant el matí, perquè de cara a la primera part de la tarda ja minvarà de manera evident. A més a més, la nevada es concentrarà sobre el vessant nord del Pirineu, sobretot a la Vall d'Aran. La cota de neu anirà baixant dels 1.900 metres de la matinada fins als 1.100 a primera hora de la tarda.

Tot i que el front arribarà amb força vent als dos extrems del país, pensem que serà difícil trencar la inèrcia de la boira dels últims dies en alguns punts, com ara el pla de Lleida. El vent de nord al Pirineu i el mestral a les Terres de l'Ebre s'enfortiran de matinada, mentre que la tramuntana entrarà a partir del migdia.

Les temperatures mínimes canviaran poc, amb tendència a la baixa en general però amb ascensos puntuals a zones ventades, sobretot a l'extrem sud. Les màximes baixaran de forma moderada al Pirineu i de manera més lleu a la resta. De la mateixa manera, el vent de mestral pot reescalfar algunes màximes puntuals a la costa.

I dilluns...

Les altes pressions recuperaran posicions, amb un centre anticiclònic que es mourà cap al Mediterrani. La dinàmica de sol i boires tornarà. Farà més fred al matí i les temperatures diürnes es recuperaran al terç nord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut