Tarda de sol, núvols prims, vent i neu al Pirineu

L'anticicló es reforça el cap de setmana. La ventada continua als dos extrems del país, i la neu es reactivarà al vessant nord del Pirineu entre aquesta tarda i la matinada de diumenge

Actualitzat

La falca anticiclònica sobre la península Ibèrica i França, i la pertorbació situada al sud d'Itàlia, mantenene el passadís de vents sobre Catalunya. Aquests vents alimentaran la mala mar i la nevada al vessant nord del Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per vent, neu i mala mar.

Dissabte és un dia de condicions meteorològiques molt similars a les del dia anterior: el cel es veu poc ennuvolat o serè en conjunt, i així continuarà durant la tarda en general. A primera hora hi havia algun banc de boira puntual a les fondalades de la Catalunya Central, i també han passat alguns núvols prims, però en conjunt la sensació ha estat de sol.

Els núvols prims en retirada i les grans clarianes dominaran al cel de la tarda. Queda al marge el vessant nord del Pirineu, on el cel es taparà més i la nevada es reactivarà, sobretot de cara al vespre.

Ventades i fred

El vent de nord moderat amb cops forts, i puntualment molt forts, superiors als 100 km/h, es mantindrà al Pirineu i l'Empordà.  En el cas del Pirineu, hi haurà torb. A les Terres de l'Ebre bufarà el mestral, també amb cops forts. La sensació de fred també es mantindrà, tot i que les temperatures mínimes han pujat i les màximes poden pujar una mica.

I diumenge...

S'espera un dia similar a dissabte, amb vent als dos extrems del país, i segurament amb presència de més núvols prims. La nevada remetrà. Les temperatures màximes baixaran.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut