Una imatge de "Dalí, emperador en acció".
Una imatge de "Dalí, emperador en acció".
Dijous 5, a les 23.30 al 33

"El documental" estrena de "Dalí, emperador de l'acció"

"El documental" estrena "Dalí, emperador de l'acció", coproduït per Juandesafinado Produccions, TV3 i l'Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili i dirigit per Carles Pitarch i Maria Roig. El documental va guanyar el Premi MemoriReus-Rabassa en la 9a edició del Festival de Cinema Memorimage, tinguda a Reus el novembre de 2014.

Salvador Dalí va visitar la ciutat de Tarragona el 17 d'agost de 1973, convidat pel consistori, per celebrar el bimil·lenari de la ciutat. A partir d'aquest fet, el documental s'endinsa en un aspecte de l'obra de Dalí encara poc conegut, el "performer" vinculat a l'art més modern i efímer. Un fet local que es converteix en universal gràcies a la figura del pintor empordanès i que és explorat i analitzat sobre la base de diversos materials: pel·lícules amateurs d'aquell dia, gravacions d'àudio, fotografies i sobretot la veu dels testimonis i experts que permeten conèixer més l'artista i saber com es veia l'art més avantguardista en una capital de província sota el règim franquista.

 

"Dalí, emperador de l'acció", dirigit per Carles Pitarch i Maria Roig, va guanyar el Premi MemoriReus-Rabassa en la 9a edició del Festival de Cinema Memorimage, tinguda a Reus el novembre de 2014. El públic assistent va considerar que es tractava del millor film d'entre les produccions de la demarcació de Tarragona. El documental també va ser seleccionat en la 26a edició del Festival de Cinema de Girona, dins de la categoria Girona Documental, el juliol de 2014.

 

Fitxa tècnica:

Direcció i guió: Carles Pitarch i Maria Roig.

Director de fotografia: Carles Pitarch.

Cap de Producció: Maria Roig.

Productor tècnic: Carles Pitarch.

Productora administrativa: Teresa León.

Cap de documentació: Pedro Nogales.

Documentalistes: Teresa Leon.

Assessor de continguts artístics: José Carlos Suárez.

Operadors de càmera i il·luminació: Carles Pitarch i Christophe Sion.

Muntatge: Carles Pitarch.

Banda sonora original: Xavi de la Salud.

Grafismes i Animacions: Jordi Llort Figuerola.

Una Producció de: Juandesafinado Produccions, TV3 Televisió de Catalunya i

Aula de Cinema de la URV.

 

 

Anar al contingut