Un dilluns de transició

La nova setmana promet. Serà ben interessant des del punt de vista meteorològic perquè tindrem una situació de fred i neu que feia anys que no teníem. Avui, dia de transició a l'espera de la pertorbació cap al tard.

Actualitzat

El canvi de temps el portarà una borrasca que arribarà aquesta propera nit. Al llarg del dia travessarà el nord peninsular, aprofitant la retirada de l'anticicló. La borrasca passarà del Cantàbric al Mediterrani i els vents giraran a nord i nord-est.

L'estat del cel serà canviant, amb presència de nevades residuals matinals al Pirineu occidental. A la resta del país, matí assolellat, amb boires cap a la Segarra. Per l'oest del país hi haurà un augment progressiu de la nuvolositat, sobretot de cara a la segona meitat del dia. Arribaran precipitacions febles i poc abundants al terç oest. La cota de neu se situarà sobre els 600 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per neu al nord-oest.

Les temperatures canviaran poc. Farà molt de fred al matí en conjunt, amb descensos més acusats de les mínimes al terç sud, mentre que les màximes tendiran a recuperar-se lleugerament.

I els pròxims dies...

Tot l'espectre de possibilitats obert per una situació meteorològica que dependrà de l'evolució exacta d'aquesta borrasca que s'acosta dilluns. Un cop centrada al Mediterrani, pot portar precipitacions cap a la costa amb una entrada acusada d'aire fred i, per tant, hi ha possibilitat de nevades a cotes baixes de cara a dimecres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut