València

Els escolars valencians aprendran Educació per a la Ciutadania en anglès

La Comunitat Valenciana impartirà l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania a partir del curs pròxim, i ho farà en anglès. Aquesta és una mesura que ja es fa a la Comunitat de Madrid. Per fer-ho possible, el govern autonòmic valencià facilitarà el material didàctic adient en aquest idioma. El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ha explicat que donaran aquesta classe professors especialitzats en Història, Geografia i Filosofia, que acreditin un domini de la llengua anglesa. Una altra novetat que ha anunciat l'administració educativa valenciana és que també es reconeixerà el dret a no cursar aquesta nova assignatura. Als objectors se'ls oferirà una alternativa en els centres escolars.

Actualitzat

La posada en marxa de l'assignatura Educació per a la Ciutadania en centres públics i concertats costarà entre 1,6 i 3,2 milions d'euros "en funció de les diferents alternatives" que hi ha. També es preveu incorporar uns 125 professors interins d'Història, Geografia i Filosofia, que complementaran la plantilla de docents titulars "voluntaris" i "capacitats" en aquestes matèries i en anglès.

Objecció de consciència

El conseller d'Educació ha dit que s'han presentat un total de 199 casos d'objecció de consciència per part de famílies d'alumnes per no cursar aquesta assignatura. D'aquesta manera, la Comunitat Valenciana seguirà les passes de Madrid i, emparada en la decisió del Tribunal Superior de Justícia andalús, permetrà que aquells nens que no ho desitgin no siguin avaluats d'aquesta matèria.

La Conselleria ha volgut deixar "ben clar" que aquesta mesura no significa que s'estigui promovent l'opció d'objectar. El govern valencià oferirà alternatives als alumnes, que també "hauran de ser avaluables", tot i que encara no s'ha precisat en què consistiran ni en quin idioma s'impartiran.

Anar al contingut