El nou govern de Zapatero

Chacón guanya pes polític i fa història assumint Defensa

Carme Chacón i Piqueras canvia de ministeri després del triomf del PSC a Catalunya, en què ha igualat el millor resultat dels socialistes catalans en unes generals, 25 diputats. Al final, doncs, només haurà estat vuit mesos al capdavant del Ministeri d'Habitatge. Quan el juliol de l'any passat Zapatero va remodelar el gabinet, va confiar en ella per substituir María Antonia Trujillo. Chacón havia començat la legislatura com a vicepresidenta del Congrés dels Diputats.

Actualitzat
Nascuda a Esplugues de Llobregat, població de la qual va ser regidora pel PSC, té 37 anys i espera el primer fill. És doctorada en dret, i ha estat professora a la Universitat de Barcelona, de dret constitucional. Pertany des del 2000 a l'executiva del PSC i ha estat secretària d'Educació, Cultura i Investigació de l'Executiva Federal del PSOE.

En aquesta nova legislatura, Carme Chacón es confirma com una de les apostes més fermes de José Luis Rodríguez Zapatero, que ha valorat la seva serietat, responsabilitat i capacitat de gestió en ascendir-la a Defensa. Després d'haver estat, amb 36 anys, la ministra més jove -superada ara per la nova ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, de 31 anys- ara assoleix una altra fita, la de convertir-se en la primera dona titular de Defensa, i no és l'única.

Carme Chacón serà la primera ministra que sigui mare durant l'exercici del càrrec. Alguna vegada ha manifestat que era possible que fos el seu marit qui gaudís de les setze setmanes de baixa per cuidar-se del seu fill, ja que no hi ha precedents d'un membre del govern que hagi estat absent del seu càrrec tant de temps.
Anar al contingut