Barcelona

La Generalitat lliura les Creus de Sant Jordi

El govern català ha entregat aquest dilluns la màxima distinció que concedeix, la Creu de Sant Jordi, que aquest any distingeix 24 personalitats i 9 entitats. La cerimònia de lliurament ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. Entre els guardonats hi ha l'últim alcalde franquista de Barcelona, José María Socías Humbert; el president de Criteria Caixa Corp, Ricard Fornesa; l'expresident del Consell de l'Audiovisual de Catalunya Francesc Codina, i l'actor Jordi Dauder. La llista de personalitats és notablement més reduïda que les anteriors. L'any passat, per exemple, es van atorgar 60 Creus de Sant Jordi.

Actualitzat

La Creu de Sant Jordi s'atorga cada any des del 1981 a "aquelles persones que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la tasca de defensa de la seva identitat i de restauració de la seva personalitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural". I aquest dilluns l'han rebut 24 personalitats i 9 entitats en una cerimònia de lliurament que han presidit José Montilla, president de Catalunya, i Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Tresserras ha agraït als guardonats la seva aportació per fer de Catalunya un país més obert i cohesionat alhora. El conseller, a més, ha destacat la diversitat i pluralitat dels guardonats, que són el reflex d'una societat inquietant. Al final de l'acte, el president Montilla ha recordat que les Creus de Sant Jordi són el testimoni de la societat catalana, una distinció a l'"excel·lència" com a país.

En nom de tots els distingits, el mestre i escriptor Jaume Cela ha assegurat que la Creu no fa més que esperonar més per seguir treballant pel país. Cela ha remarcat que l'acte està amarat de passat i prenyat de futur i que els escollits el reben amb "orgull" i "humilitat", a més de compromís per seguir treballant cadascun en els seus camps, per evitar "perdre la condició d'homes i dones" i fer de l'horitzó "una acció generosa cap als altres".

En sintonia amb la tendència dels dos darrers anys, el govern ha reduït el nombre de persones distingides per revalorar les Creus de Sant Jordi.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut