València

Mor el sociòleg i escriptor Josep Vicent Marquès

El sociòleg i escriptor Josep Vicent Marquès ha mort avui a València, segons ha confirmat la Universitat d'aquesta ciutat. Marquès, de 65 anys, era professor del departament de Sociologia i Antropologia Social d'aquesta institució acadèmica. El funeral per l'autor d'assajos com "País perplex" o "Amors impossibles" serà aquest dijous al crematori del cementiri municipal de València.

Actualitzat
Nascut a València el 1943, Josep Vicent Marquès era llicenciat en Filosofia i Lletres. Es va iniciar en la sociologia de manera autodidacta i va compaginar la docència amb la col·laboració en diversos mitjans de comunicació, com "El Viejo Topo", "El País", "El Temps" i programes de televisió i ràdio com "Día a día, paso a paso", de RNE.

Va escriure assajos com "País perplex", que li va valdre el premi Joan Fuster l'any 1973, "Ecologia i lluita de classes", "Amors impossibles" i "La llum i el caos". Va ser membre del Partit dels Socialistes del País Valencià, de Germania Socialista i, en les eleccions general del 1979, va optar al Senat com a candidat independent.

Josep Vicent Marquès va dedicar bona part de la seva obra a donar suport a la igualtat de sexes, tasca que li van reconèixer les associacions de dones i col·lectius gais i lèsbics amb diversos premis com el Lliri de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, que li van atorgar el 1995.
Anar al contingut