Oldham

Es compleixen 30 anys del naixement de Louise Brown, el primer nadó proveta

Avui se celebren 30 anys del naixement de la primera nena proveta. Es diu Louise Brown i va néixer la matinada del 25 de juliol del 1978 a Oldham, una localitat anglesa situada a uns 10 quilòmetres al nord-est de Manchester. Segons la revista científica "Nature", es calcula que, des del naixement de Brown, hi ha hagut aproximadament 4 milions de nadons que han estat concebuts gràcies a les tècniques de reproducció assistida. Tot i que ja han passat 30 anys del primer cas de nadó proveta, avui dia encara hi ha diferents problemes que cal solucionar, com ara l'encara baixa taxa d'embarassos amb èxit a través d'aquestes tècniques. D'altra banda, la implantació d'un gran nombre d'embrions a l'úter de la dona provoca molts cops embarassos múltiples que acaben comportant un risc per als nadons, que solen ser prematurs, i també per a la mare.

Actualitzat

Així ho considera el subdirector del Centre d'Investigació Príncep Felip de València i cap del Laboratori de Reprogramació Cel·lular, Miodrag Stojkovic, que assegura que si s'aconseguissin espermatozous i òvuls al laboratori a partir de cèl·lules mare, el nombre de parelles incapacitades per tenir fills baixaria i l'edat dels progenitors podria augmentar.

De la seva banda, l'investigador de la salut de nens fruit d'inseminació artifical a l'University College de Londres, Alistair Sutcliffe, ha assegurat que la fecundació "in vitro" és una tècnica segura que no afecta la salut del nen, perquè si l'embrió no fos viable, el cos té mecanismes naturals d'avortament.

Sutcliffe s'ha mostrat contrari als tractaments hormonals de la mare per facilitar que l'embrió maduri a l'úter. "Amb el temps, les dosis hormonals s'han tornat més precises i refinades, però crec que el cicle hormonal natural és el més segur, tot i que sigui el menys pràctic", ha assegurat.

Anar al contingut