Barcelona

La Festa Major de Gràcia serà més "familiar"

A Gràcia estan farts dels aldarulls dels últims anys durant la popular Festa Major i, per aquest motiu, enguany li han donat un gir. El president de la Federació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, ha presentat aquest divendres la programació d'una celebració que es farà del 15 al 21 d'agost. Segons Estruch, el principal objectiu és que els veïns sentin seva la festa, que serà "més veïnal, més familiar i amable, una festa de tots i això passa per reduir la música sense control". Algunes de les activitats més destacades són els recitals de catautors com Pascal Comelade, Pep Sala, Roger Mas, Feliu Ventura o Joan Isaac.

Actualitzat

Ricard Estruch és conscient que aquest gir a les festes de Gràcia "va a contracorrent" en diferenciar-se de l'estil de la gran majoria de les festes majors, però està convençut que això no comporta una pèrdua de qualitat ni de públic jove. El president de la Federació Festa Major de Gràcia ha sigut contundent: "Altres tipus de gent tenen altres llocs on anar tot l'any, així que si no ho troben interessant que es quedin a casa".

La programació de les festes 

Aquest any la Festa Major presentarà cinc nous espais, com l'Espai Líric, dedicat a la cançó lírica i a la sarsuela, que abans se situava al carrer Bailèn i aquest any s'ubicarà al col·legi de La Salle, "per guanyar intimitat", segons el president de la federació.

També són novetat les Vetllades Màgiques, a la Casa dels Músics, en un jardí "idíl·lic" amb capacitat per a només quaranta persones on se celebraran concerts nocturns de piano, a més de la Plaça del Swing, a la plaça del Diamant, amb les notes "molt agradables" de jazz i swing.

S'estrenaran també en aquesta edició la Plaça de la Interculturalitat, a la plaça Joanic, per donar a conèixer la diversitat com a font de coneixement mutu, i l'espai gastronòmic Tasta Gràcia, a la plaça Manuel Torrent, amb la participació de l'Aplec del Cargol de Lleida.

El músic francès Pascal Comelade presentarà el dijous 21 d'agost a l'espai "Les Nits del Claustre" un espectacle de tribut a James Brown, amb vint-i-dos músics i poetes. En el mateix escenari hi hauran actuat Roger Mas (divendres 15), Feliu Ventura (dissabte 16), Pep Sala (diumenge 17), Laura Simó i Francesc Burrull (dilluns 18), Joan Isaac (dimarts 19) i Santi Arisa (dimecres 20).

El carrer Igualada es convertirà en un espai dedicat a l'escriptora Mercè Rodoreda amb motiu del centenari del seu naixement, amb recitals i rondallaires, i tot el carrer engalanat amb coloms que s'aniran penjant a mesura que els veïns i visitants els vagin construint cada dia.

Els motius ornamentals dels carrers de Gràcia seran, com cada any, una sorpresa i un dels principals atractius d'aquestes festes populars, que es presentaran el dijous 14 d'agost amb el pregó del periodista i actor Queco Novell.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut