Roquetas de Mar

La mort d'un noi senegalès a Roquetas de Mar acaba en una batalla campal

Nit d'aldarulls a Roquetas de Mar, a Almeria. La mort per arma blanca d'un noi senegalès ha desembocat en una batalla campal de cinc hores al barri de 200 Viviendas que ha acabat amb la detenció de quatre subsaharians, dues cases cremades, tres policies ferits, diversos cotxes policials destrossats i destrosses també en mobiliari urbà. Els agents busquen un home d'ètnia gitana com a responsable de la mort del noi senegalès. Tot apunta a una revenja relacionada amb la venda de drogues. La víctima hauria intentat mediar entre l'agressor i un compatriota seu quan li hauria clavat una ganivetada.

Actualitzat

Els fets han començat cap a dos quarts de dotze de la nit amb la mort d'un senegalès de 28 anys. El cos l'han trobat al carrer Pedro Salinas del barri de 200 Viviendas de Roquetas de Mar. Segons la policia, quan els agents han arribat al lloc dels fets han observat un nombrós grup de subsaharians cremant vehicles particulars i contenidors, i tallant els accessos a diversos carrers.

La policia ha demanat reforços i, en arribar, els immigrants han col·locat barricades i han llançat pedres i ampolles contra els agents i els bombers. Els aldarulls han durat fins a les cinc de la matinada.

Els enfrontaments han acabat amb un balanç de tres policies feritsquatre immigrants detinguts, dues cases cremades, una de les quals és del presumpte autor de la mort del noi senegalès, i diversos vehicles policials i mobiliari urbà destrossats.

La policia busca ara un noi gitano com el presumpte responsable de la mort de l'immigrant i no descarta que ho fes com en revenja per una qüestió de drogues. La víctima, que havia arribat a l'estat espanyol feia tres anys, s'hi havia casat i tenia dues filles, hauria intentat mediar entre l'agressor i un compatriota seu, quan hauria rebut una ganivetada mortal.

Roquetas de Mar és, juntament amb la població d'El Ejido i La Mojonera, una de les localitats d'Almeria on hi ha més immigrants que treballen als hivernacles de la zona. Dels més de 70.000 habitants que té Roquetas de Mar, el 25% són estrangers de diverses nacionalitats, la majoria subsaharians.

Anar al contingut