Estats Units

El govern nord-americà ajudarà a buscar comprador per a Lehman Brothers

El govern nord-americà haurà de fer un altre esforç per ajudar una empresa privada. Ara es tracta del banc d'inversions Lehman Brothers. Ha tingut unes pèrdues multimilionàries i el govern l'ajudarà a buscar un comprador. No és habitual que als Estats Units l'Estat surti a defensar l'empresa privada, però davant de la crisi que viu el país ja és la tercera vegada que s'ha vist obligat a fer-ho.

Actualitzat
La crisi financera també ha passat factura a Lehman Brothers, que en l'últim trimestre ha acumulat unes pèrdues de gairebé 4.000 milions de dòlars. El govern nord-americà, només quatre dies després d'anunciar la intervenció de les dues principals hipotecàries del país, Freddie Mac i Fannie Mae, ha dit que intentarà ajudar aquest banc.

En aquest cas, però, només hi intervindrà per ajudar a trobar un comprador. Segons algunes informacions es podria optar perquè les diferents seccions del banc es venguessin per separat per facilitar la venda. De moment, sonen com a possibles compradors el Bank of America i el britànic Barclays.

Tot es va desencadenar quan, després de mesos de negociacions, el banc públic de Corea va descartar invertir-hi. Aleshores, els responsables del Lehman Brothers van anunciar que es vendrien la divisió de gestió i inversió i que es desfarien dels actius immobiliaris. Però aquest anunci no va servir per calmar els ànims dels inversors. De fet, aquesta setmana l'entitat ha perdut un 74% del seu valor a la borsa.
Anar al contingut