La Torre de Cabdella

El projecte de la Vall Fosca queda paralitzat per la fallida de Martinsa-Fadesa

La Vall Fosca no tindrà una nova estació d'esquí aquest hivern. La fallida de la immobiliària que ho havia de fer, Martinsa-Fadesa, ha paralitzat el projecte. La immobiliària tenia el compromís de construir-la amb l'Ajuntament de la Torre de Cabdella i, a canvi, obtenia uns terrenys per urbanitzar la Vall Fosca. El projecte ha quedat aturat i les obres, a mitges.

Actualitzat
Dos mesos després que l'empresa Martinsa-Fadesa presentés el concurs de creditors, les obres per a la construcció de les pistes d'esquí a Filià, a la Vall Fosca, continuen paralitzades. Un telecadira a mig construir és un dels primers signes visibles que les grues ja fa una setmana que no treballen. El projecte per a la Vall Fosca incloïa, a més de la pista d'esquí de Filià, edificar 900 vivendes, una desena d'hotels, una zona de spa, un centre de convencions i un aparcament subterrani per a 2.000 places. La fallida de l'empresa ha deixat el projecte paralitzat i les obres a mitges.

Ara els veïns de la zona només esperen solucions. "Jo crec que hi haurà, per part de l'empresa, del govern, de la Generalitat o d'alguna persona particular", alguna solució, "perquè això s'ha de continuar". "Perquè és necessari per a la vall i perquè hi ha molta cosa feta", ha explicat a TV3 l'hoteler Josep Maria Llebot, de l'Hotel Montseny.

Més pessimista s'ha mostrat Assumpta Codinach, de l'Associació Vall Fosca Activa, quan ha declarat que de "solució no n'hi ha cap". Codinach ha demanat a l'administració que faci un seguiment exhaustiu a l'empresa immobiliària per "exigir que torni a posar a lloc tot el que han fet malbé."

El principal problema es presenta pel que fa a la nova pista d'esquí, les obres de la qual ja havien començat. En canvi, les obres de la zona residencial i d'oci no s'havien iniciat encara, ja que l'Ajuntament de la Torre de Cabdella precisament va posar com a condició per a iniciar-les, la finalització de la pista.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de la Torre de Cabdella, Lluís Peroy, ha afirmat que "esperem que continuïn les obres de la pista. A veure què diu el jutge, esperem que tot vagi endavant, aquest projecte no el donem per acabat, està parat", ha conclòs.

A Espui també han quedat a mig edificar un centenar de pisos i un camp de golf acabat però amb les portes tancades, obres també de Martinsa-Fadesa però que no formaven part del complex Vall Fosca Resort.
Anar al contingut