Palma

Detinguda una exalt càrrec del govern del PP de Matas i set persones més per presumpta corrupció

Nova operació contra la corrupció a les Balears relacionada amb la gestió del PP durant l'època de Jaume Matas. La policia ha detingut aquest dilluns l'exgerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Balears, Antònia Ordinas, la seva dona, que és la soprano Isabel Rosselló, i almenys sis persones més per presumpta relació amb la trama de corrupció en aquest organisme durant el govern del PP de Jaume Matas. La Fiscalia Anticorrpució investiga si es van fer servir fons públics per beneficiar persones i empreses pròximes als alts càrrecs. El PP ja ha suspès de militància Ordinas i ha precisat que és "l'única afiliada al Partit Popular que està relacionada amb aquest cas". L'"Operació Scala" continua oberta i no es descarten noves detencions.

Actualitzat

Els vuit detinguts són als calabossos de la Policia Nacional a Palma, on hi podrien passar la nit si els interrogatoris d'allarguen fins dimarts.

La policia també ha fet cinc registres en domicilis i seus de societats on s'hi ha intervingut diversa documentació que l'estan analitzant. Un dels domicilis i oficines escorcollades és el d'Ordinas i Rosselló.

L'abril passat, els serveis jurídics de la conselleria de Comerç, Indústria i Enerfia van investigar una presumpta malversació de fons del Consorci per part d'Ordinas i de l'exdirector general de Promoció Industrial de l'executiu de Jaume Matas, Kurt Viane.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut