Brussel·les

Dexia obté noves ajudes per valor de 4.500 milions d'euros

Els ministres de Finances de França, Bèlgica i Luxemburg han acordat sortir novament en ajuda del banc Dexia. Després d'una llarga nit de negociacions, els tres països han decidit atorgar a l'entitat noves garanties públiques per poder accedir a préstecs per valor de 4.500 milions d'euros. La setmana passada, França i Bèlgica ja van salvar Dexia de la fallida amb una injecció de 6.400 milions d'euros. Però tot i aquesta nacionalització parcial del grup, les accions van continuar caient en picat. Per evitar més crisis de liquiditat, el govern belga ha decidit estendre a tots els seus grans bancs les mateixes garanties que aquest dijous ha donat a Dexia.

Actualitzat
Els accionistes del grup bancari franco-belga han recuperat la confiança en l'entitat i Dexia ha cotitzat a l'alça a la borsa de Brussel·les amb una important pujada del 25,5% després de l'anunci de la nova intervenció per donar-li suport.

Els tres governs (França, Bèlgica i Luxemburg) accionistes principals del grup han decidit garantir amb caràcter immediat el finançament interbancari i les obligacions a un màxim de 3 anys. El primer ministre belga, Yves Leterme, ha considerat la mesura com una garantia per a la supervivència del banc, segons ha declarat a l'agència belga. A més, la mesura també hauria de restaurar l'intercanvi de crèdits entre entitats bancàries, segons Leterme.
Anar al contingut