Madrid

La reina: "No ens cremen a nosaltres. Són trossos de paper"

A punt de complir 70 anys, la reina Sofia parla de manera desacomplexada sobre qüestions com la política i la institució de la qual forma part en un llibre, "La reina muy de cerca", de Pilar Urbano. Aviat el publicarà l'editorial Planeta, però el diari "El País" n'ha avançat alguns continguts, entre els quals destaca què en pensa la reina, de la crema de fotos. Va ser un disgust, assegura, però afegeix: "Són fotos, no ens cremen a nosaltres."

Actualitzat
"Va ser un disgust per a tothom. Preocupació? Gens. Eren una colla de joves en una universitat, no era massiu. Però no ho havíem vist mai." Així és com es va reaccionar a la Casa Reial amb el primer episodi de crema de fotos del rei a Catalunya. Ho explica la reina en un llibre, segons avança el diari "El País", un llibre, però on es confessa amb una sinceritat i impliació poc habituals en la reina, especialment pels temes que tracta.

Tot i admetre que les crítiques i burles, com també la de la famosa portada d'"El Jueves", els afecten, Sofia treu ferro a l'assumpte. "Són fotos, no ens cremen a nosaltres... cremen trossos de paper, o sigui, que ja s'apagaran." La reina assegura que va pronosticar, com ha acabat passant, que no seria un fet aïllat. Afegeix, però, que "els reis no es defensen". "Tenim el nostre amor propi, però ens l'hem d'empassar, rebre, somriure, saludar...", assegura.

"Que no en diguin matrimoni, perquè no ho és"

En el llibre, titulat "La reina muy de cerca", Sofia també parla dels matrimonis homosexuals, als quals assegura que s'han d'anomenar d'una altra manera: "Si aquestes persones volen viure juntes, vestir-se de nuvis i casar-se, poden tenir-hi dret o no, en funció de les lleis del seu país; però d'això que no en diguin matrimoni, perquè no ho és."

La reina, també es mostra contra l'avortament i l'eutanasia, tot i que sí que diu quan se li pregunta sobre la mort digna que hi està "totalment d'acord". Una altra qüestió que tracta és la religió. Considera, en aquest punt, que "els nens necessiten una explicació de l'origen del món i de la vida" i que, per tant, cal que aprenguin religió a l'escola. Sofia, que opina obertament sobre personalitats polítiques de tots el món, també parla de qüestions socials, com la violència de gènere, de la qual considera que hi ha un fenomen de "contagi".
Anar al contingut