Madrid

La casa reial diu que el llibre "no reflecteix el respecte de la reina als discriminats"

Després del ressò mediàtic que ha ocasionat l'aparició del llibre "La Reina muy de cerca" de Pilar Urbano, on la reina Sofia es pronunciava sobre temes polítics, sobre l'eutanàsia, l'avortament o la crema de fotografies, la casa reial ha fet pública una puntualització. En un comunicat, el palau de La Zarzuerla explica que les "suposades afirmacions" posades en boca de la reina "no reflecteixen el seu respecte" cap a les persones que "pateixen, són perseguides o discriminades". L'autora manté que les afirmacions són certes.

Actualitzat
La reina Sofia "lamenta que la inexactitud d'unes suposades afirmacions" que va fer en l'àmbit privat hagin produït "malestar" a persones o institucions que sempre ha respectat. És el que diu el comunicat de la casa reial.

El manuscrit tampoc tindria en compte la trajectòria de la sobirana, que sempre ha respectat i s'ha mantingut neutral en temes que afectessin la vida pública espanyola o les relacions internacionals. Les declaracions que suposadament hauria expressat estarien fetes "en l'àmbit privat" i no es corresponen amb el que hauria explicat a l'autora del llibre, a qui s'ha fet arribar també el malestar de la Casa del Rei.

L'autora es referma

Desprès del comunicat, Pilar Urbano ha insistit que al seu llibre es recull el que la reina ha dit i atribueix el comunicat de la Casa del Rei a "subalterns". A més a més, l'autora de "La Reina muy de cerca" creu que el comunicat està fet amb rapidesa i es contradiu, ja que assegura que les declaracions estan fetes a La Zarzuela, que és un àmbit públic i no privat.

El llibre de Pilar Urbano recollia opinions de la reina Sofia sobre l'eutanàsia o l'avortament. A més, es pronunciava obertament sobre els matrimonis entre persones del mateix sexe, el futur de la monarquia o la llibertat religiosa. L'editorial Planeta ha tret a la venda uns 100.000 exemplars d'aquest llibre.
Anar al contingut