Tarragona

El tornado va afectar Cabra del Camp i no Salou, la població amb més danys

Salou, al Tarragonès, va ser la primera població de la demarcació de Tarragona que va patir els efectes de la forta tempesta de la matinada del 2 de novembre, però en cap cas va patir els efectes d'un tornado. És el que diu un informe del Servei Meteorològic de Catalunya que assenyala que aquest fenomen meteorològic es va formar a Cabra del Camp, a l'Alt Camp, i assegura que va ser extrem.

Actualitzat
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, algunes comarques de Tarragona es van veure afectades per "una depressió que portava associada tempestes, vents forts i precipitacions d'intensitat forta que van causar nombrosos danys materials".

Les zones més afectades van ser dues: d'una banda, Salou, Reus, l'Aleixar i Almoster, i de l'altra, el Pla de Santa Maria, Cabra del Camp i Sarral. A la primera zona, les ratxes van ser d'entre 100 i 120 quilòmetres per hora, una dada que indica, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, que hi va haver un fort temporal de pluja i vent, però no un tornado. En canvi, a la segona zona, el temporal va arribar dues hores més tard amb ratxes de vent d'entre 180 i 200 quilòmetres per hora, la qual cosa indica "la possibilitat del pas d'un tornado" de grau 2 en l'escala internacional Fujita, que va de l'1 al 5.
Anar al contingut