Esplugues de Llobregat

Un porc senglar baixa de Collserola per passejar-se per Esplugues

Un porc senglar va allunyar-se aquest dimecres de la muntanya de Collserola per fer una passejadeta tranquil·la per Esplugues de Llobregat. Un grup de veïns van veure l'animal cap a les vuit del vespre a la zona de Ciutat Diagonal, als peus de la muntanya, i en veure tanta gent la bèstia va girar cua amb tota la parsimònia i va enfilar camí a la muntanya. Un dels veïns que va veure el porc senglar és Josep Peruga, un usuari del 3cat24.cat que ens ha enviat la fotografia del moment.

Actualitzat
Aquest veí anava en cotxe amb el seu fill quan es va trobar el porc senglar. Diu que fa més de cinc anys que viu en aquella zona i més de 20 que és a Esplugues i que en tot aquest temps no s'havia trobat mai amb una situació similar. No és la primera vegada que el Josep veia un porc senglar; diu que ha estat amb caçadors que n'hi han ensenyat exemplars, "però ni molt menys tan grans com el d'ahir".

I és que com es pot veure a la fotografia, l'animal té unes dimensions considerables. Tot i això, va mostrar una actitud tranquil·la mentre buscava menjar en diferents racons de la ciutat. En veure la gernació de gent que es va parar per veure'l, el porc senglar va reaccionar sense perdre els nervis i, tranquil·lament, va tornar per on havia vingut cap a la muntanya.

No és habitual que es produeixin casos com aquest, però tampoc és excepcional. De fet, els últims mesos s'han vist exemplars de porcs senglars passejant-se pel barri de la Bonanova de Barcelona, i també per Sant Just Desvern.
Anar al contingut