Madrid

Els jutges podran obligar els maltractadors a portar un braçalet amb GPS

Els imputats i condemnats per un delicte de violència de gènere portaran un braçalet amb GPS si ho ordena un jutge. Les polseres serien similars a les que s'han utilitzat en proves en països com la Gran Bretanya o França, i serviran per controlar els moviments dels maltractadors. El govern central ha aprovat avui un acord que autoritza a activar aquest sistema perquè considera que ajudarà a protegir les víctimes, ja que es podrà fer un seguiment de les ordres d'allunyament dictades pels jutges.

Actualitzat
La mesura s'aplicarà a partir de l'any que ve i tindrà un pressupost de 5 milions d'euros. Aquest sistema tecnològic ja està previst a la llei contra la violència de gènere per incrementar la protecció de les víctimes i fer un seguiment de les ordres d'allunyament dictades pels jutges.

Precisament, seran els magistrats els que decidiran l'aplicació del braçalet electrònic amb GPS i serà d'obligat compliment per als imputats o sentenciats. La nova mesura farà que els maltractadors no puguin infringir la llei, diu el govern espanyol, que també ha aprovat un programa d'inserció laboral per a les víctimes dotat amb prop de 12 milions d'euros. Noves oportunitats de trobar feina per a aquestes dones, que tindran ajudes per facilitar la seva mobilitat geogràfica.
Anar al contingut