Solsona

Un 5% de la població activa del Solsonès està afectada per un ERO

La comarca del Solsonès és una de les que ha patit més durament les conseqüències de la crisi. En pocs dies, fins a cinc empreses han presentat expedients de regulació d'ocupació (ERO) que afecten de diferents maneres 450 treballadors, l'equivalent aproximadament a un 5% de la població activa de la comarca. Els sindicats han denunciat la situació i han reclamat a la Generalitat que actuï.

Actualitzat
L'empresa de conglomerats de fusta Tradema ha estat l'última a presentar un expedient de regulació d'ocupació temporal, que afectarà 157 treballadors. Altres vuit empleats seran acomiadats. L'expedient inclou la possibilitat de suspendre temporalment els treballadors fins un màxim de 200 dies.

L'ERO de Tradema s'afegeix als de les empreses Simet i EGO. Simet, dedicada a la fabricació de filtres per al sector de l'automoció, va presentar un expedient també temporal per als 81 treballadors que té a la planta de Solsona. L'empresa justifica l'expedient per una caiguda del 50% de les vendes.

La tercera empresa és EGO, fabricant de components per a electrodomèstics. En aquest cas, la companyia no va presentar un ERO sinó que va anunciar que concentraria tota la seva producció a la planta de Lliçà de Vall, al Vallès Occidental. Hi ha afectades 98 persones.
Anar al contingut