Madrid

Rajoy: "Ningú podrà provar que Bárcenas i Galeote no són innocents"

Mariano Rajoy ha sortit en defensa del tresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, i de l'eurodiputat Gerardo Galeote 48 hores després que el jutge Baltasar Garzón apuntés que podrien haver cobrat 2 milions d'euros en suborns de la suposada xarxa de corrupció del "cas Gürtel". El líder del PP ha defensat rotundament la innocència de tots dos en afirmar que està convençut que "ningú podrà provar" que Bárcenas i Galeote "no són innocents". Rajoy ha fet aquestes declaracions durant una compareixença de premsa al Parlament basc, on s'ha reunit amb els parlamentaris del seu partit.

Actualitzat
A preguntes dels periodistes sobre si segueix confiant en el tresorer del PP, Luis Bárcenas, i si creu que Galeote ha de concórrer a les eleccions europees, després de la seva suposada implicació en el "cas Gürtel", Rajoy ha recordat que "cap d'aquestes persones està imputada per cap tribunal".

Així mateix, ha advertit que "no estan acusats per ningú", malgrat que el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón els havia acusat de participar en les empreses de Correa, "perquè la mateixa Fiscalia ha dit al jutge Garzón que no enviï l'assumpte al Tribunal Suprem perquè creu que no hi ha indicis suficients contra aquestes dues persones".

El PP serà lleial a l'acord amb el PSE

Rajoy també ha assegurat que el PP serà "lleial" i donarà suport al govern basc presidit pel socialista Patxi López "per canviar la política" i "complir l'acord" subscrit entre el PP basc i el PSE-EE. Al costat del president del PP basc, Antonio Basagoiti, Rajoy ha dit que "tot el PP està enormement satisfet, content i orgullós de la gestió que ha fet el PP basc del procés de negociació amb el PSE-EE".

Segons Rajoy, "el nostre objectiu és complir l'acord a què hem arribat. Volem complir-lo, i si es compleix aquest pacte ajudarem al govern. Volem ser lleials i coherents". També ha defensat que gràcies a aquest acord "s'ha produït l'alternança" als governs dirigits pel PNB, que, segons ha plantejat, era "necessària i urgent" perquè el projecte nacionalista "estava ofegat".

Rajoy ha assenyalat que "si jo fos militant del PP basc hauria fet el mateix que el senyor Basagoiti", després d'afirmar que, tot i que la situació "no ha estat fàcil per al PP basc", el partit "ha estat a l'altura de les circumstàncies i és una opció de renovació en la política basca amb un gran futur per davant". Finalment, ha subratllat que el PP "ha estat coherent i no ha enganyat a ningú" en relació a matèries com la defensa de la Constitució o de l'Estatut de Guernica, la lluita contra ETA, el rebuig de la negociació amb els terroristes, l'educació, la llengua o la crisi econòmica.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut