Madrid

Rouco Varela proposa al govern espanyol pactar els continguts d'Educació per a la Ciutadania

La Conferència Episcopal Espanyola ha obert la possibilitat de pactar amb el govern els continguts de la controvertida assignatura Educació per a la Ciutadania. El president de la Conferència, Antonio María Rouco Varela, ha proposat que els continguts d'aquesta matèria escolar es limitin a una explicació jurídica sobre la Declaració Universal dels Drets Humans o la Constitució espanyola i ha demanat al govern espanyol voluntat de diàleg. Des del ministeri li han respost que no hi ha res a parlar perquè el Tribunal Constitucional ja ha avalat la nova assignatura.

Actualitzat
El cardenal arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio María Rouco Varela, ha acusat el govern espanyol de vulnerar el dret "inalienable" de les escoles i els pares perquè, amb l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, imposa per llei una determinada visió moral, "una formació estatal de consciències".

Segons Rouco Varela, una solució als "greus problemes plantejats" per aquesta matèria seria l'"oferta d'una formació jurídica bàsica sobre les declaracions dels drets humans o sobre la Constitució espanyola". El president de la Conferència Episcopal ha afegit que es podria arribar a un acord si el govern central tingués voluntat de diàleg.

Des del ministeri li han dit a Rouco que no hi ha res a parlar perquè el Tribunal Constitucional ja s'ha pronunciat avalant l'assignatura.

En el discurs inaugural de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal, Rouco Varela ha assegurat que sense un canvi moral de la societat espanyol no se superarà la crisi econòmica i s'ha referit, també, a una altra de les qüestions que l'enfronta amb l'actual executiu espanyol: l'avortament.

"El crim de l'avortament enfosqueix la història de la humanitat"

Rouco Varela ha tornat a condemnar durament la reforma de la llei l'avortament que el govern espanyol té previst aprovar abans de l'estiu. El cardenal ha alertat els integrants de la reunió que amb la nova legislació "es vol reduir la democràcia al mecanisme empíric", mitjançant l'aprovació de lleis que representin "simplement un espècie de denominador comú de les diverses opinions i interessos presents a la societat, encara que el que estigui en qüestió sigui el dret fonamental a la vida."



ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut