Barcelona

Carretero diu que la reedició del tripartit seria una tragèdia nacional i advoca per "dinamitar el mapa polític català"

L'exconseller de la Generalitat i exmilitant d'ERC Joan Carretero considera que si es reedita el tripartit o torna a governar CiU després de les pròximes eleccions autonòmiques serà una "tragèdia nacional", i per això advoca per "dinamitar el mapa polític català". En una entrevista al diari "Avui", Carretero declara que l'única alternativa vàlida per a Catalunya és que governi Reagrupament.

Actualitzat
En l'entrevista, el líder de Reagrupament és partidari que canviï l'actual panorama polític i aposta perquè a Catalunya "hi hagi clarament unionistes espanyols en un costat i independentistes en l'altre". Segons el seu parer, "hem d'aconseguir que el debat sigui que els polítics ens diguin si són unionistes o independentistes. A mi m'importa molt poc quina ideologia tenen: perquè... fer gestions amb una perversa multinacional perquè fabriqui un cotxe que contamina molt, un tot terreny, això és de dretes o d'esquerres?

Preguntat si aquestes idees no contribuiran a dividir encara més el catalanisme, Carretero sosté que "si demà al matí CiU i ERC es comprometen públicament davant el poble de Catalunya que el 2010 aniran junts per iniciar un procés de proclamació de l'Estat independent de Catalunya, ara mateix ens retirem i els donem suport".

Sense voler, diu, parlar més sobre el seu antic partit, també assegura que va arribar a la política "perquè Catalunya es convertís en un Estat, i si no hi ha més remei hauré de renunciar al que és la meva vida per poder tirar això cap endavant".
Anar al contingut