Puigcerdà

Un jutge obliga la policia local de Puigcerdà a portar pistola

La policia local de Puigcerdà no portava armes. L'alcalde va voler recollir aquesta pràctica a la normativa municipal, però un sindicat de policia va portar el cas als tribunals en considerar que tots els agents havien de portar una arma. El jutge ha donat la raó al sindicat i obliga els agents de la capital de la Cerdanya a portar una pistola.

Actualitzat
L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella i Casasayas, considerava que per fer la seva feina, és a dir, atendre turistes, regular el trànsit i també actuar en cas de robatori, la policia local no havia de portar una arma. Ara, però, una sentència ferma obliga per llei aquests agents a anar armats.

El sindicat justifica la seva petició perquè no era lògic que l'Ajuntament no dotés la policia local d'armes argumentant que Puigcerdà era un poble molt tranquil.

Per contra, l'alcalde assegura que ja hi ha suficients armes: "Tenim la Guàrdia Civil, tenim la Policia Nacional i tenim els Mossos. Per tant, hi ha una colla de cossos que, jo penso que, en el supòsit que es necessitessin armes, són suficients. Jo no seré qui m'enfrontaré a una resolució judicial, però entenc que no requereixen arma les funcions que fan."

No és l'única localitat en aquesta situació. A Sant Fruitós de Bages fa menys de dos anys que hi ha policia local i només el caporal té una arma. Tots l'han de saber fer servir i, per això, ja han estipulat els torns per anar a l'Acadèmia de Policia i, en un termini de tres anys, poder portar pistola els 15 agents que hi ha en plantilla.
Anar al contingut