Barcelona

Barcelona presenta una exposició sobre la tomba de Tutankamon i els seus tresors

Una rèplica exacta de la tomba de Tutankamon i els seus magnífics tresors arriba a Barcelona en una espectacular exposició que serà durant tres mesos al Museu Marítim. Els visitants podran emular les mateixes sensacions que va tenir el britànic Howard Carter quan el 1922 va entrar a la tomba per primera vegada. Serà el primer cop que tot plegat -cambra funerària, sarcòfags i tresors- es podrà contemplar de forma íntegra, un fet que no passa ni al Museu del Caire.

Actualitzat
La cambra funerària i els milers d'objectes del sepulcre del faraó tal com els va trobar l'explorador Howard Carter l'any 1922 han estat reproduïts un per un a mida real per un centenar d'artesans egipcis per a una exposició que arriba d'Alemanya precedida d'un gran èxit de visitants.

Còpies gairebé reals

No són ni molt menys d'or, no s'acosten ni de lluny al valor dels originals, però vistos en conjunt causen efecte i reconstrueixen un aixovar funerari que ja difícilment es podrà tornar a veure fora del Caire, com la famosa màscara de Tutankamon. Les còpies, algunes millors que altres, ofereixen una mena de decorat cinematogràfic, una pel·lícula de ficció per viure l'aventura de descobrir l'antic Egipte des de les Drassanes de Barcelona.

Quan es podrà veure?

Aquesta mostra, de més de 1.000 metres quadrats, ha obert les portes el 6 de juny i acostarà al públic la troballa arqueològica més fascinant de l'antic Egipte. Es podrà veure fins al 6 de setembre a les Drassanes de Barcelona. Les entrades costen 8 i 16 euros segons si és per a nens o per a adults, i inclouen una audioguia.

La idea de l'exposició és d'un artista alemany que fa vint anys que viu al Caire, i viatjarà a ciutats com Munic, Budapest, Hamburg o Varsòvia.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut