Washington

Una internauta dels EUA, condemnada a pagar 1,4 milions d'euros per descarregar-se 24 cançons

Una dona de Minnesota ha estat condemnada a pagar 1,4 milions d'euros a diverses companyies discogràfiques per haver-se baixat a través d'internet 24 cançons de forma il·legal. Es tracta del primer judici contra un internauta per descàrregues de música il·legals que s'ha resolt als tribunals del país. L'acusada, Jammie Thomas-Rasset, haurà de pagar un total de 80.000 dòlars per cadascuna de les cançons descarregades, segons ha informat el diari local "Star Tribune" en la seva edició digital.

Actualitzat
L'acusada, Jammie Thomas-Rasset, haurà de pagar un total de 80.000 dòlars per cadascuna de les cançons descarregades, segons ha informat el diari local "Star Tribune". La multa ha estat imposada per un jurat de Minneapolis, que va considerar que Thomas-Rasset, de 32 anys, havia comès una "violació voluntària" dels "copyrights" de les cançons.

Per a la internauta es tractava del segon judici per descàrregues il·legals, ja que el 2006 es va enfrontar a sis companyies discogràfiques que l'acusaven de descarregar i distribuir més de 1.700 cançons al gestor de descàrregues Kazaa. En aquella ocasió, es volia imposar una multa molt menor a l'actual per a l'acusada: un total de 220.000 dòlars. El cas, però, es va acabar anul·lant en considerar que el jutge havia instruït de forma errònia el jurat.
Anar al contingut