Barcelona

La Festa Major de Gràcia aposta per més activitats diürnes i familiars

El primer cap de setmana de les festes de Gràcia de Barcelona, amb mig milió de persones pels carrers engalanats del barri, els organitzadors han intentat repartir el flux de gent entre el dia i la nit. Per això han programat un seguit d'activitats diürnes en zones tradicionalment nocturnes, com ara la plaça del Sol. En concret, en aquest espai s'han programat activitats vinculades al diàleg intercultural. Des del consistori barceloní destaquen el bon clima que es viu a la festa, gràcies a la implicació dels veïns i a la consciència cívica dels qui la visiten. L'agenda pel dilluns dia 17 d'agost marca l'entrega de premis als carrers engalanats. Serà a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila de Gràcia.

Actualitzat
Les activitats programades en una trentena d'escenaris diferents del barri durant els dos primers dies de la festa han fet que Gràcia s'omplís de visitants, que també han recorregut els carrers guarnits. Segons l'Ajuntament, Gràcia confirma així la bona resposta que ha tingut l'aposta per potenciar una programació festiva que aquest any ha tornat a posar l'accent en les activitats diürnes i de caire familiar. Aquestes activitats constitueixen el 70% del programa de la festa.

Espais com la plaça del Sol, tradicionalment lligats als actes nocturns, han incorporat aquest any programació diürna amb activitats vinculades amb el diàleg intercultural. Aquest canvi, que l'any passat ja es va introduir també en la plaça de la Revolució, ha funcionat amb "èxit" i totes les activitats han registrat una "bona acceptació" de públic, segons l'Ajuntament de Barcelona. Els concerts de dissabte a la plaça del Sol i la plaça del Diamant van ser alguns del més concorreguts d'una nit que es va desenvolupar sense incidències.

El regidor del Districte de Gràcia, Guillem Espriu, ha destacat l'organització de la Fundació Privada Festa Major de Gràcia, la implicació dels graciencs, el civisme ciutadà i el bon funcionament de l'operatiu dels serveis municipals i de seguretat com els elements clau el primer cap de setmana de la festa. "Aquesta és un èxit compartit entre tots i ara hem de seguir treballant per arrodonir el bon inici que ha tingut una de les festes més populars de la ciutat i de Catalunya", ha afegit.

El dilluns dia 17 d'agost, a les sis de la tarda, té lloc el lliurament de premis als carrers guarnits, a la plaça de la Vila de Gràcia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut