Roma

Berlusconi diu que la majoria d'italians voldrien ser com ell i nega problemes amb el Vaticà

El primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, ha assegurat que "la majoria dels italians voldrien ser com jo" i que per això el voten i l'aprecien. Berlusconi ha declarat durant una entrevista a la televisió italiana que els italians "es reconeixen en mi i en com em comporto" a l'hora d'explicar les raons per les quals, segons ha dit, té el suport del 70% dels ciutadans. Berlusconi, que està en el poder des de mitjans del 2008, també ha parlat de les polèmiques amb l'Església i ha dit que no té cap problema amb el Vaticà, i que tant les seves relacions personals com les del govern italià són "excel·lents".

Actualitzat
Per què tants italians voten i valoren Berlusconi? Aquesta és la pregunta que s'ha fet "Il Cavaliere" durant una entrevista a la televisió privada italiana Canale 5. I la resposta se l'ha donada ell mateix: "Perquè la majoria dels italians, en el seu interior, voldrien ser com jo i es reconeixen en mi i en com em comporto". Al més pur estil Berlusconi, el primer ministre italià ha assegurat que en l'actualitat el 70% dels ciutadans d'Itàlia valora positivament l'acció del govern i que, per tant, el grau de consens entre la població és elevat.

En relació amb les polèmiques amb el Vaticà, Berlusconi ha assegurat que no té cap problema amb l'Església, amb la qual manté unes relacions "excel·lents". A més, ha afegit que el seu govern ha fet una "defensa" d'alguns "principis bàsics" que es troben "a la base de la doctrina catòlica", tals com "la defensa de la vida humana i de la família".

"Il Cavaliere" ha aclarit que no hi ha hagut cap ruptura amb el Vaticà i, per demostrar-ho, ha assegurat que en els pròxims mesos el seu govern donarà prioritat a "algunes qüestions importants" per a l'Església, com l'aprovació de la llei sobre el testament vital.

Anar al contingut