Arenys de Munt

Almenys 60 municipis catalans aposten per fer consultes com la d'Arenys

Arenys de Munt ha obert un camí amb la seva iniciativa de preguntar a la població si està o no a favor de la independència de Catalunya que podrien seguir altres municipis. Així ho creu l'alcalde de la població, Carles Móra, i els fets el ratifiquen. Almenys 60 municipis catalans estudien fer consultes, segons ha avançat el president de l'Entesa pel Progrés Municipal i alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega. No ha revelat quines són aquestes alcaldies, tot i que ha assegurat que n'hi ha de tots els partits catalans menys del PP.

Actualitzat
El líder de l'Entesa ha explicat que les consultes no les convocaran els ajuntaments, perquè legalment no poden, sinó que ho faran a través d'entitats cíviques. L'EPM es presenta en coalició a les eleccions municipals amb ICV i EUiA i té 12 alcaldies i representació en 83 municipis.

Hores abans d'aquest anunci, el republicà Uriel Bertran havia avançat que les entitats que advoquen per l'autodeterminació de Catalunya tenen previst coordinar-se amb els ajuntaments catalans que vulguin convocar consultes sobiranistes.


NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut