Ciclisme

El ciclista belga Frank Vandenbroucke mor com a conseqüència d'una embòlia

El ciclista belga Frank Vandenbroucke ha mort aquest dilluns, als 34 anys, com a conseqüència d'una embòlia. Nascut a Mouscron el 6 de novembre del 1974, Vandenbroucke va ser considerat en l'inici de la seva carrera com una de les grans promeses del ciclisme mundial. Professional des de l'any 1993, va guanyar 54 carreres, entre elles la Lieja-Bastogne-Lieja l'any 1999. Relacionat en diversos casos de dopatge i drogues, "VDB" havia penjat la bicicleta durant aquesta temporada.

Actualitzat
Frank Vandenbroucke va ser un dels exemples més destacats dels tumultuosos anys 90 en el ciclisme professional. Es va fer professional als 19 anys, i amb 25 ja tenia un palmarès excepcional per la seva edat. El 1999 va ser alhora el seu millor any i l'inici del declivi. Va fitxar pel Cofidis amb contracte d'estrella, i va respondre guanyant la Lieja-Bastogne-Lieja i etapes de la París-Niça i la Volta a Espanya.

A finals d'any, però, es va veure implicat en l'escàndol de dòping per EPO orquestrat pel fals metge Bernard Sainz, més conegut com a "Doctor Mabuse". Vandenbroucke va ser suspès sis mesos, tot i defensar la seva innocència. Fins al 2004 no va reconèixer que havia pres hormones de creixement, EPO i esteroides. A aquelles alçades, ja era notícia pels escàndols i no per les victòries. Addicte a la cocaïna, el 2007 va intentar suicidar-se, i la Unió Ciclista Internacional el va declarar persona no grata.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut