Fort Hood

Investiguen el vincle del responsable de la matança de Fort Hood amb Al-Qaeda

La policia federal nord-americana investiga la relació del responsable de la matança de Fort Hood amb clergues musulmans radicals de Texas. El psiquiatre de l'exèrcit nord-americà detingut per la mort de 13 persones en el tiroteig de la setmana passada ja havia estat investigat per haver tingut contacte amb un imam suposadament relacionat amb Al-Qaeda. Concretament, els serveis d'intel·ligència nord-americans havien interceptat correus electrònics entre l'acusat Nidal Malik Hassan i un clergue iemenita conegut pels seus missatges antiamericans i n'havien informat l'FBI.

Actualitzat
Els investigadors creuen, però, que l'atac presumptament perpetrat per Hassan no va ser premeditat ni seguia ordres de ningú. Hassan, que va resultar ferit en el tiroteig, es recupera en un hospital i ja ha recuperat la consciència, podria ser imputat per un tribunal militar.

Obama assistirà al funeral

El president dels Estats Units, Barack Obama, assistirà al funeral d'aquest dimarts per les víctimes del tiroteig del passat dijous a la base militar de Fort Hood, a Texas. Obama, que viatjarà a la base acompanyat de la seva dona, Michelle, té previst reunir-se amb famílies de les víctimes de la matança abans de participar en el funeral. Està previst que Obama pronunciï unes paraules en el funeral, tal com ha explicat el seu portaveu, Robert Gibbs.

Anar al contingut