Dresden

Els socialdemòcrates alemanys escullen nou líder després del daltabaix electoral

El Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD) ha escollit avui Sigmar Gabriel com a nou president. Aquesta elecció es produeix un mes i mig després de la gran derrota electoral que van patir als darrers comicis presidencials, on van obtenir un 23% dels vots, el pitjor resultat de la seva història.

Actualitzat
Gabriel, que ha estat escollit per una amplíssima majoria del 94,2% en un congrés extraordinari celebrat a la ciutat de Dresden, busca arribar a un consens amb els corrents interns del seu partit i en el discurs pronunciat després de la seva elecció ha apostat pel centre polític com a lloc d'encontre on es troben les respostes als problemes actuals del partit.

Gabriel, de 50 anys, es converteix amb aquesta elecció en el sisè president del grup polític més antic d'Alemanya en els darrers cinc anys. En un discurs que ha durat gairebé dues hores, el nou dirigent de l'SPD ha parlat de tots els problemes que preocupen al partit i ha encarat les causes de la recent derrota electoral.

El polític alemany ha fet una crida a la reconciliació entre els diferents corrents del seu partit i a començar una nova etapa presidida per la cohesió. Perquè això sigui possible, segons Gabriel s'ha d'establir un contacte més directe amb els militants i les associacions regionals i municipals.

El nou líder de l'SPD ha demanat temps per analitzar les causes de l'estrepitosa derrota patida a les darreres eleccions per diferenciar "entre el que va ser bo i va servir per tirar endavant el país i el que va ser un error. No podem donar respostes fàcils, però està clar que el nostre és més greu que un simple problema de comunicació".

Els militants han aplaudit fervorosament el discurs crític però entusiasta de Gabriel durant set minuts.
Anar al contingut